HTML

IT-hírek PM-tól

Itt IT-híreket és elemzéseket olvashatsz Pukkmukktól, azaz tőlem. Az én nevem Sári Márton, és ma még nem borotválkoztam.

Friss topikok

Linkblog

2009.08.17. 14:33 S. M.

Miért jobb az iPhone, mint a Samsung Omnia II?

Olvasom itt ezt a szösszenetet. Ez egy rajongói szösszenet.

Ahogy néztem a képeket a cikkben és olvastam az (egyébként elég gyenge) írást, aminek a központi kérdése az volt, hogy mi lehet az eszköz hibája, mert olyannyira tökéletes, iPhone tulajdonosként elgondolkoztam rajta, hogy tényleg, vajon mi. Merthogy a cikk írója nem talált rajta fogást.

Tudvalevő, hogy az iPhone diktálja a trendet, tehát másolatként is tekintek rá, és persze akként is, hogy milyen pluszt hoz magával. És akkor nézem az ikonos képernyőt. És felteszem a kérdést magamnak, hogy ez miért nem tetszik nekem?

Ha összehasonlítjuk az ikonos képet az iPhone ikonos képével, két dolgot látok rögtön. Az egyik, hogy az iPhone-on kötelezően le vannak kerekítve az ikonok sarkai, a harmadikfél-alkalmazásoknál is. A másik, hogy az ikonok többségén van egy egységes glossy-effektus.

Továbbá az iPhone-on nem lehetséges kétsoros ikonfelirat, ami, mint látjuk jobb oldalt, otrombán belenyomul az ikon képébe, és a szétesettség hatását kelti.

Ez rögtön 2 3 darab kötöttség, ami ráadásul egy szélesebb koncepció része, a telefon maga is fényes, és a lekerekített sarkú négyszög visszaköszön a főgombon is, valamint a telefon alakja is erre hajaz.

Sokat számít ez, mert az Omnia ikonjai – nyilván ezek hiánya miatt is – egyszerűen olcsónak tűnnek. Csúnya. Összelopkodott.

A Windows Mobile-ra rábuherált felületről a szerző is ír. Szaggat. Ennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pukkmukk.blog.hu/api/trackback/id/tr611315094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása