HTML

IT-hírek PM-tól

Itt IT-híreket és elemzéseket olvashatsz Pukkmukktól, azaz tőlem. Az én nevem Sári Márton, és ma még nem borotválkoztam.

Friss topikok

Linkblog

2010.08.06. 20:48 S. M.

Néhány szó a Google Wave-ről

Címkék: google webisztán google wave

Ugye van ez a hír, hogy a Wave bezár. Mindenki tudja, miről van szó, egy használhatatlan, értelmetlen szolgáltatás volt, amit forradalminak kiáltottak ki.

A Google nyíltan kommunikálta, hogy semmi gond nincs a próbálkozásokkal, ki tudja, miből lesz siker.

Namost hát ezt a kérdést sem a mi szorgalmas hazai bloggerkisiparosunk, webisztán "full disclosure" Gergely fogta meg a lényegénél. Nem, Gergely, nem az a baj a Wave-vel, hogy bonyolult, hanem hogy értelmetlen, és nem nyújt élményt. És nem attól jó fej Mark Zuckerberg, mert gyerekbiztos játékokat gyárt, mert a facebook minden, csak nem gyerekbiztos. Viszont élményt valahogy mégiscsak nyújt. Hype-képes.

Ez a baj a Google-termékekkel: nem hype-képesek. Fehér háttér, arctalan mignonok ((c) angelday) demóznak, élménytelen.

Na de visszatérve, hogy ki is ragadja meg a kérdést jól, hát persze, hogy szokás szerint John Gruber:

The problem is, when Google unveiled Wave, they didn’t say, “Hey, maybe this thing is poorly-designed, over-engineered, and confusing — but maybe it’ll be useful.” They billed it as The Next Big Thing. Google itself pitched it as a replacement for email. It was supposed to be a big deal. Wave’s failure may not mean much to Google financially, but it has certainly cost them in credibility.

Itt van a lényeg. Hogy két szinten zajlik a kommunikáció: először megpróbálnak beetetni, aztán értékelik azt a helyzetet, hogy megpróbáltak beetetni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pukkmukk.blog.hu/api/trackback/id/tr422204372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása